A 2014-es év beszámolója

Alapítványuk 2014-ben is folytatta a magyar közlekedési múlt feltárását, ismertetését és népszerüsítését.

Ennek keretében kiemelt figyelmet fordítottunk a közlekedés nyugdíjasaira és az iskolákra. Karitatív tevékenységünk keretében a mozgássérülteket rendszeresen támogattuk, előadásokat tartottunk és kirándulásokat szereztünk számukra. Így a VII. és a XIV. kerület mozgássérülteknek és szociális otthonok lakóinak Lillafüredre látogatást szerveztünk.

Az Országos Villamos Távvezeték Vállalat (OVIT) Kiss Ottó nyugdíjas klubbjának szintén rendszeresen programokat szerveztünk.

 

2014. február 05.

A Kisvasutak Baráti Körével és a MÁV Széchenyi-hegyi gyermekvasútjával közösen rendeztük meg a XX. Kárpát-medencei kisvasúti találkozót. Ezen tudjuk koordinálni a Kárpát-medencei kisvasutak életét, programjait és propagandáját.

2014. első negyede:

Az évfordulókkal kapcsolatos programok előkészítése. Például Zsélyi Aladár, Kandó Kálmán és Ganz Ábrahám évfordulói.

2014. március 15.

Jobbágyiban emléktáblát helyeztünk el Gubányi Károlynak, amelyen részt vettek a kínai mongol és bolgár naggykövetség munkatársai is.

2014. május 5.

Emléktábla felhelyezése Juhász Lászlónak, a hungarika kutató emlékére, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesülettel közösen.  A programra autóbusszal 50 ember vittünk magunkkal. Bemutattuk Bécs magyar emlékeit és megkoszorúztuk Mindszenty József Pázmáneum falán lévő emléktáblát.

2014. június 21.


A Vasúttörténeti Parkba szerveztünk tanulmányi utat a Kárpát-medence vasútállomásai című kiállításra. Amelyen a résztvevőket megismertettük Pfaff Ferenc a MÁV kiemelkedő főépítészének munkásságát és a XIX. századi magyar vasút történetét. A programon több mint nyolcvanan vettek rész, akik megismerkedhettek a magyar mozdonygyártás fénykorával is.

 

2014. június 6.

A Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ, Taksony Nagyközség Önkormányzata, Végh István családja, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság képviselői, valamint a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány Baross Gábor taksonyi emlékhelyét a "Vasminiszter” születésnapja alkalmából megkoszorúzták. A koszorúzáson ünnepi beszédet mondott Kreisz László Taksony polgármestere és az alapítvány nevében Gáspár János. A koszorúzást koordinálta Ruff Béla és Szrenka Antal nyugállományú ezredes.


nyomtatási nézet